top of page

Binovative Girişimcilik Kulübü Nedir?

Binovative’in, “Give-Back” ilkesine uygun olarak, ekosistemden aldığını ekosisteme verme anlayışı ile Kurumsal Sosyal Sorumluluk (KSS) politikasının yansıması olarak hayata geçirmiş olduğu bir kulüptür. Üniversitelerin 2 yıllık Önlisans ve 4 yıllık Lisans Bölümlerinin, bölüm farketmeksizin her sınıftan üniversite öğrencisinin dahil olabileceği Girişimcilik Kulübü’nde üye olan öğrenciler, Üniversite ve Girişimcilik Ekosistem Elçisi olarak adlandırılmaktadırlar. Girişimcilik Kulübünün bugüne kadar eğitimleri ile dokunmuş olduğu öğrenci sayısı 750’yi geçmiş durumdadır.

Binovative Üniversite ve Girişimcilik Ekosistem Elçisi Kimdir?

  • Sosyal, aktif üniversite öğrencisidir.

  • Multi-disipliner bakış açısına sahip olmak için kendini geliştirendir.

  • Okumayı ve araştırmayı sevendir.

  • Nerede ise her konuya inovasyon merceği ile yaklaşandır.

  • Sadece girişken değildir, girişimci ruha da sahip olandır.

  • Liderlik becerilerini geliştirendir.

  • Ben değil biz diyendir.

  • Mezuniyet sonrası profesyonel hayatındaki kazanımlarını Girişimcilik Kulübü’nde kendisinden sonrakilere aktararak “give-back” ilkesini yaşatmak isteyendir.

Binovative Üniversite ve Girişimcilik Ekosistem Elçisi Neler Yapar?

  • Birincil olarak öğrencisi olduğu üniversitede, ikincil olarak da ekosistemde, Binovative’i ve yaptıklarını anlatarak temsil eder.

  • Kendisini besleyebilmek için, girişimcilik ekosistemindeki etkinliklere Binovative adına katılır.

  • Girişimcilik Kulübü tarafından düzenlenen rutin etkinlikler için içerik üretir ve/veya yürütülen faaliyetlerin organizasyonunda rol alır.

Organize Edilen Rutin Etkinlikler & Yürütülen Faaliyetler:

-Her ay (LinkedIn; Instagram; Youtube üzerinden) 1 canlı yayın.

-Her ay 1 (yazılı veya sözlü) ropörtaj ve yazılı metninin Binovative Blog ve LinkedIn üzerinden yayımlanması.

-Yılda 3 adet sertifika programı. (1-Girişimcilik ve İnovasyon Sertifika Programı; 2-Savunma Sanayii, Girişimcilik ve İnovasyon Sertifika Programı; 3- Sürdürülebilirlik, Girişimcilik ve İnovasyon Sertifika Programı)

Binovative Üniversite ve Girişimcilik Ekosistem Elçisi Olmak Ne Kazandırır?

  • Binovative Ailesinin bir parçası olmayı.

  • İlgin dahilinde ise, Binovative’in hizmet alanları ve danışmanlık ile ilgili bilgi sahibi olmayı.

  • İş hayatına ve yaşama dair mentorluk almayı.

  • Girişimcilik kariyerine ilişkin mentorluk almayı.

  • Staj ve mezuniyet sonrası için performansa bağlı olarak referans mektubu almayı.

  • Takım olma becerisini kazanmayı.

  • Yürütülen kulüp faaliyetlerinden ve Binovative’i temsilden kaynaklı olarak network.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi | Kimya | 1. Sınıf

Selin Hacıoğlu

Selin Hacıoğlu, kendini geliştirmek ve yenilemek için her zaman değişik kurumlarda ve bu kurumların etkinliklerinde görev alan bir öğrencidir. Okulunun yanı sıra bir reklam ajansında içerik yazarlığı yapmaktadır. Yazarlık alanı geniş olmak ile birlikte, dünya çapında ülkelere yazmaktadır. Ayrıca, İstanbul Üniversitesi’nde ikinci üniversite olarak E-Ticaret ve Pazarlama okumaktadır. Sosyal medyada kendi yönettiği bir blog hesabı üzerinden, geniş öğrenci kitlelerine mentorluk sağlamaktadır. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nde Kadın Girişimciler Topluluğu’nun başkan yardımcılığını yapmaktadır. Binovative Girişimcilik Kulübü tarafından düzenlenmiş olan üç sertifika programına katılmıştır. İTÜ’nün düzenlediği Bilişim Teknolojileri Zirvesi’ne katılmış ve sertifikasını almıştır. Girişimcilik ve sürdürülebilirlik konularında kendini geliştirebilmek için, Binovative Girişimcilik Kulübü’nde Üniversite & Startup Ekosistem Elçisi olarak yer almaktadır. Orta üstü seviye İngilizce bilmektedir.

Yaşar Üniversitesi | Hukuk | 4. Sınıf

Naz Turan

Naz Turan, Yaşar Üniversitesi Hukuk Fakültesi son sınıf öğrencisi ve İstanbul Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesinde ise, Sosyoloji bölümü 1. Sınıf öğrencisidir. Hukuk fakültesindeki eğitiminin başından itibaren Hukuk Topluluğu’nda aktif olarak görev almış olan Turan, 2019-2021 yılları arasında Yönetim Kurulu Üyeliği yapmış ve 2021-2022 yılları arasında Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini başarılı bir şekilde yürütmüştür. Birçoğu büyük etkinlikler olmak üzere toplamda 12 adet etkinliği organize etmiştir. Okul içinde ve dışında birçok eğitime katılmasının haricinde, gönüllük projesi kapsamında Aiesec ile birlikte 2022 yılının yaz aylarında Romanya’da bulunmuştur. 45 gün gönüllü olarak Bükreş şehrinde staj yapmış ve bu sayede birçok yeni insan ve fikir ile tanışmıştır. Eğitim hayatının yanı sıra hobilerine de önem veren Turan 2008-2018 yılları arasında profesyonel olarak voleybol oynamıştır. 2020 yılı ile birlikte branş değiştirmiş ve günümüzde aktif olarak Kickbox yapmaktadır. Binovative Girişimcilik Kulübü’nde Üniversite & Startup Ekosistem Elçisi olarak yer almaktadır. İleri seviye İngilizce ve başlangıç düzeyinde Fransızca bilmektedir.

Galatasaray Üniversitesi | Endüstri Mühendisliği | 4. Sınıf

Bengisu Çevik

Ayaydın Miroglio Grupta üretim mühendisliği stajı ile başlayan Bengisu, 2021 yazında 42 ülkede hizmet veren ve Scaleup haline gelmiş Bolt şirketinin Malta ofisinde staj gerçekleştirmiştir. Erasmus plus projesi kapsamında gerçekleştirdiği bu stajda, Avrupa’da kurulmuş bir startup’ın kurumsallaşma adımlarını yakından gözlemleyebilmiştir. Toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlamak amaçlı çalışmalarda bulunmayı misyon edinen Bengisu, Turkish Women International Network (TurkishWIN) ağında 3 yıl Outreach lideri olarak, Türkiye’nin dört bir yanındaki üniversite kulüpleri ile çalışmıştır. 2. Sınıfta üniversitesinde iş hayatında kadınlar kulübü başkanı olarak çalışmalarda bulunmuştur. Kulüp başkanlığı sürecinde, üniversitedeki genç kadınların potansiyellerini keşfetmelerini amaçlayan, sosyal farkındalık ve kariyer etkinlikleri organize etmiştir. PMI Türkiye tarafından verilen CAPM eğitimini başarı ile tamamlayarak, proje yönetimi eğitim sertifikası almaya hak kazanmıştır. Girişimcilik ekosisteminde, özellikle sürdürülebilirlik ve yeşil girişimler ile ilgilenmektedir. Girişimcilik zirvelerine katılıp birçok sertifika alan Bengisu, en son Take-Off 2022 Girişimcilik Zirvesi’nde Binovative’i temsilen katılım göstermiştir. Kariyer hayatının yanında dans etmek, Bengisu’nun en büyük hobisidir. Binovative Girişimcilik Kulübü’nde Üniversite & Startup Ekosistem Elçisi olarak yer almaktadır. İngilizceyi ve Fransızcayı ileri seviyede, Almancayı ise başlangıç seviyesinde bilmektedir.

Fırat Üniversitesi | Makine Mühendisliği | 4. Sınıf

Emre Turan

Emre Turan, üniversiteye başladığı yıl üniversitesinin en büyük öğrenci topluluklarından biri olan, Fırat Üniversitesi Teknoloji Ar-Ge ve Girişimcilik Öğrenci Topluluğu (FÜTAG) ekibine katılmış ve çalışmaları sonucunda Dış İlişkiler ve Organizasyon, Medya birimlerinde Koordinatörlük görevine yükselmiştir. Yaklaşık 4,5 yıl faaliyet gösterdiği toplulukta, farklı şirket ve derneklerin de temsilciliklerini üstlenmiştir. Fırat Üniversitesinde öğrenim hayatına devam eder iken, ikinci üniversite olarak Anadolu Üniversitesi İşletme Bölümü’nde okumaktadır. Girişimcilik alanına olan ilgisinden kaynaklı birçok etkinlikte ve eğitimde yer alan Emre, pandemi döneminde birçok eğitime ve programa dahil olmaya çalışmıştır. 40’tan fazla sertifikası ve katılım gösterdiği proje bulunmaktadır. Gönüllü görevli olarak yer aldığı etkinliklerden bazıları şunlardır: TÜSİAD Bu Gençlikte İŞ Var! Girişimcilik Programı, EGİAD Girişimcilik Programı, Binovative Girişimcilik Kampı, Boeing Airpreneurs Aklım Göklerde, NASA Space Apps Challenge, Take Off Startup Summit, vb. 2020 yılında Havelsan’ın düzenlediği Online Kariyer Zirvesi Programı’nda Fırat Üniversitesini temsilen yer almıştır. Son yıllarda Habitat Derneği’nin Microsoft ile ortaklaşa düzenlendiği Dijital Okuryazarlık Eğitimlerini farklı platformlarda gençler ile buluşturmaktadır. Ayrıca, son yıl derslerinin yoğun olmaması sebebi ile, bir eğitim kurumunda lise öğrencilerine sosyal medya ve grafik tasarım dersleri vermiş olup, bunun yanı sıra Fırat Üniversitesi’nde yarı zamanlı muhasebeci olarak çalışmıştır. Meslek hayatına atılmadan önce, kamu, KOBİ ve dernek ortamlarını tanıyabilmek amacı ile birden çok staj ve çalışma fırsatı yakalamıştır. Bunlardan bazıları şu şekildedir: Türkiye Petrolleri A.O., T.C. Sanayii ve Teknoloji Bakanlığı, DMS Dilmenler Makina ve Tekstil Sanayii A.Ş. ve son olarak TÜSİAD. Emre, girişimcilik ve inovasyon alanlarında ilerlemek amacı ile, birçok proje hedeflemekte ve bu çalışmaları gerçekleştirebilmek için, Binovative Girişimcilik Kulübü’nde Üniversite ve Girişimcilik Ekosistem Elçisi olarak faaliyet göstermektedir.

Çukurova Üniversitesi / Elektrik-Elektronik Mühendisliği / 4. Sınıf

Mustafa Uğuz

Girişimcilik ve savunma sanayii alanlarında kendini aktif olarak geliştiren Mustafa Uğuz, Adana Girişimcilik Merkezi'nde düzenlenen "Patlat Fikrini" ön-kuluçka programı ile girişimciliğe ilk adımını atmıştır. Çukurova Üniversitesi Savunma ve Yüksek Teknolojiler Kulübü (SAYTEK)'nde Yönetim Kurulu Başkanlığı dahil çeşitli görevlerde yer almış ve girişimcilik ruhunu mühendislik becerileri ile harmanlayarak, ulusal ve uluslararası birçok yarışmaya katılım sağlamıştır. Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı UNDP ve Avrupa Birliği'nin desteklediği "Startup Weekend for All" yarışmasında, ekibi ile birlikte akademik ham verilerin ticarileştirilmesine yönelik olan "DATA'S" projesi ile ikincilik ödülü kazanmıştır. SAYTEK bünyesinde yaptığı girişimler ile, Çukurova Üniversitesi'nde savunma sanayii üniversite iş birliğinin gelişmesine önemli katkılar sağlamıştır. Bir yıl süre ile Finlandiya’da değişim öğrencisi olarak bulunduğu Aalto Üniversitesi’nde de girişimcilikten uzak durmamış, Aaltoes topluluğunda yer alarak Nordic startup ekosistemini yakından gözlemlemiştir. Şuan da savunma sanayii medya kuruluşu olan Defence Turk’te aktif olarak görev almaktadır. Haziran 2022’de, Fransa’nın başkenti Paris’te düzenlenen ve Avrupa’nın en büyük savunma ve güvenlik fuarlarından bir tanesi olan "Eurosatory 2022" ye Defence Turk’u temsilen katılım sağlayarak, Türk savunma sanayii ekosistemine katkı sağlamıştır. Üniversiteye başladığı yıllarda adım attığı girişimcilik ekosisteminde, savunma, havacılık ve uzay sanayii sektöründe bir girişim başlatarak yer almayı hedeflemektedir. Binovative Girişimcilik Kulübü’nde Üniversite ve Girişimcilik Ekosistem Elçisi olarak faaliyet göstermektedir. İleri seviyede İngilizce bilmektedir.

Atılım Üniversitesi / Hukuk / 2. Sınıf

Seray Naz Günyaktı

Seray Naz Günyaktı lisede içinde bulunduğu ODTÜ Geliştirme Vakfı Özel Lisesi'ndeki girişimcilik kulübü sayesinde JA Turkey, diğer ismi ile Gençbizz/Genç Başarı Eğitim Vakfı tarafından düzenlenen Girişimcilik Yarışması’nda #CoYC20 "Tensopathy" isimli şirketlerinin genel müdürü olarak girişimcilik hayatına başladı. Tensopathy isimli cihaz ile, kemoterapi alan kanser hastalarının'inde ortaya çıkan nöropati hastalığını en aza indirerek, Gençbizz Türkiye Finalinde grubu ile beraber Türkiye birinciliği ve yine JA Worldwide çatısı altında yapılan Avrupa Finalinde ise, Avrupa üçüncülüğü aldı. Bu başarıları ile birçok gazetede haber olarak yer aldı ve girişimcilik serüvenini paylaşmak maksadı ile Endüstri Radyo'nun Reel Piyasalar programına konuk olarak katıldı. JA'den (Junior Achievement) mezun olarak, diğer girişimci gençler için JA Turkey/Gençbizz çatısı altında 2 yıl boyunca mentorluk yaptı. ODTÜ Geliştirme Vakfı Okullarının düzenlediği, Denizli Girişimcilik Zirvesi’nde "Sosyal Girişimcilik ve Girişimcilikte Kültürlerarası Farklar" isimli panelde moderatör olarak görev aldı. Hukuk fakültesini kazanarak başladığı üniversite hayatı ile ve girişimci ruhu ile Startup Hukukuna yöneldi ve Binovative ailesinin bir parçası oldu. Binovative Girişimcilik Kulübü’nde Üniversite ve Girişimcilik Ekosistem Elçisi olarak faaliyet göstermektedir. Hobi olarak resimle ilgilenmekte olup, yabancı dil olarak ileri seviyede İngilizce ve İtalyanca bilmektedir.

Başkent Üniversitesi | Hukuk | 4. Sınıf

Selen Yener

Selen Yener, Bilkent Üniversitesi’ndeki İşletme Eğitimini 1. Sınıfın sonunda bırakarak Başkent Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ne geçiş yapmıştır. Girişimcilik ekosisteminin son yıllarda ülkemizde kazanmış olduğu ivme ile birlikte önem kazanan startup hukuku alanında kendisini geliştirmeyi hedeflemiş durumdadır. Multi-disipliner bir bakış açısına sahip olmak için okumalar yapmakta olan Selen, ülkemizde ve dünyada olan gelişmeleri ve yenilikleri ekonomi bacağı da dahil olmak üzere yakinen takip etmektedir. Sürdürülebilirlik konusunu da takip eden Selen, Avrupa Yeşil Mutabakatı (Green-Deal) ile birlikte gündeme gelen sınırda karbon düzenlemesi ve ihracat rakamlarına tesir edecek diğer regülasyonları da takip etmektedir. Hobileri arasında, spor yapmak, açık hava etkinlikleri ve seyahat etmek gibi aktiviteler yer almaktadır. Binovative ailesinin bir parçası olarak Girişimcilik Kulübü’nde Üniversite ve Girişimcilik Ekosistem Elçisi olarak faaliyet göstermektedir. Yurtdışı eğitimi destekli, iyi derecede İngilizce dil bilgisine sahiptir.

bottom of page