Binovative'de özel rakamlar:
14
Fortune 100’e giren müşteri sayımız
35
İmza attığımız yeni ürün ve hizmet
410
Milyon TL’lik inovasyona dayalı ciro
Son makalelerimizi okuyun:
Binovative olarak 20 yılı aşan tecrübemiz ile farklı sektörlerde inovasyon alanında çok sayıda çalışmaya imza attık. Tecrübemiz sadece teoriden değil aynı zamanda uygulamadan geliyor.
Türkiye’de uydu operatörlüğü, kablo altyapısı ve kamusal internet platformları alanında faaliyet gösteren şirketin yönetim kademesine yönelik inovasyon farkındalık programı düzenlenmesi. Üst düzey yöneticilere yönelik yönlendirici, orta düzey yöneticilere yönelik teknik içerik hazırlanması.
Geçmişte sadece gelişmiş ülkelerin Uzay ajanslarının tekelinde olan Uzay, maliyetlerinin düşmesi ile bugün startuplar dahil çok sayıda yeni aktörün çalışma sahası haline gelmiştir. Özellikle küçük boyutlu alçak yörünge uydularının üretim ve fırlatma maliyetlerinin düşmesi çoğu şirketin, kendi ihtiyaçlarını karşılamak için kendilerine ait uydulara sahip olmasının önünü açmıştır. Telekomünikasyon sektöründen tarım sektörüne kadar çoğu firma iletişim altyapısını kademeli olarak Uzaya taşımak için çalışmalar yürütmektedir. Tekrar kullanılabilen fırlatma roketlerinin yanı sıra yüksek irtifada fırlatma işlemi gerçekleştiren uçak ve İHA’ların gelecekte fırlatma maliyetlerinin daha da düşürmesi beklenmektedir. Uyduların kullanılması suretiyle yaratılan yeni iş modellerinin sayısını gün geçtikçe artırmaktadır.
TASARLADIĞIMIZ ÇÖZÜMLER
1
Sektörel mega trendlerin analizi
2
Uzay ve iletişim sektörüne yönelik kısa orta ve uzun vadeli sektör stratejileri
3
Uluslararası şirketlerin inovasyon uygulamaları
5
Şirket inovasyon stratejisi hazırlama eğitimi
4
Uydu ve iletişim endüstrisi iş modeli inovasyonları
6
Kurum içi girişimcilik ve açık inovasyon teknikleri
7
Sektörde faaliyet gösteren startuplar hakkında bilgilendirme
8
Türkiye ve yurtdışında girişimcilik ekosisteminin temel göstergeleri
Çalışmalarımızdan örnekler:
Ekibimizin bu alandaki tecrübesi:
Türksat | TUSAŞ (TAİ) | İnventram | Airbus
Uydu İş Modelleri
Dijital teknolojilerin süratli gelişimi iletişimin gelecekte kademeli olarak Uzaya tanışması gerçeğini gündeme getirmiştir. Dünya’da var olan IOT cihazı sayısının toplam insan nüfusunu aşması, mevcut ve gelecekte ihtiyacımız olan iletişimin kapasitesinin karasal altyapı ile karşılanmasını imkansız hale getirmektedir. Günümüzde 6000 civarında olan uydu sayısının 2030 yılında 50.000’i geçmesi beklenmektedir. Uydu ve fırlatma maliyetlerindeki süratli düşüş tüm sektörlerinin geleceği açısından belirleyici olacaktır.