Binovative'de özel rakamlar:
14
Fortune 100’e giren müşteri sayımız
35
İmza attığımız yeni ürün ve hizmet
410
Milyon TL’lik inovasyona dayalı ciro
Son makalelerimizi okuyun:
Binovative olarak 20 yılı aşan tecrübemiz ile farklı sektörlerde inovasyon alanında çok sayıda çalışmaya imza attık. Tecrübemiz sadece teoriden değil aynı zamanda uygulamadan geliyor.
Türkiye’de havacılık alanında faaliyet gösteren savunma sanayii şirketinin geliştirmiş olduğu teknolojinin sivil sektörlerde kullanımına yönelik proje. Projenin Türkiye ve yurtdışında belirlenen sektörlerdeki firmalara lisans yoluyla kullandırılmasına yönelik yeni iş modelleri geliştirilmesi.
Sanılanın aksine ‘Dual Use’ çifte kullanımlı teknolojilerden doğan fırsatlar sadece savunma ve sivil sanayi arasındaki teknoloji ticareti için geçerli değildir. İnovasyon programı yürüten şirketlerin teknoloji envanterleri incelendiğinde, esasında kendi sektörlerine özel olarak geliştirdikleri çoğu çözümün diğer sektörler için de kullanılabilir olduğu ortaya çıkmaktadır. Örneğin bir petrol rafinerisinin kendi ihtiyaçları doğrultusunda geliştirdiği bir kaynak teknolojisinin otomotiv yan sanayiine uyarlanarak bu sektörde faaliyet gösteren bir şirketi tarafından kullanılması mümkündür. Dolayısıyla ‘Dual Use’ esasına dayanan inovasyonların farklı alanlarda faaliyet gösteren ‘sivil’ sektörler açısından da ticarileştirilme potansiyeli bulunmaktadır.
TASARLADIĞIMIZ ÇÖZÜMLER
1
Şirketin inovasyon yöneticileri ve mentorluk alacak ekip ile ön toplantı yapılarak beklentilerin ve nihai hedefin belirlenmesi
2
Teknoloji hakkında teknik ekipten ön bilgilendirme alınması
3
Bu sektörde faaliyet gösteren firmaların bu alanındaki faaliyetlerinin ve iş modellerinin analizi
5
Projeye özel iş modeli kanvası hazırlanması
4
Değer önerisi kanvası çalışması
6
Araştırma alanlarının belirlenmesi ve düzenli mentorluğun başlatılması
7
Projenin ilerlemenin izlenmesi ve raporlanması
8
Projenin metriklerinin ve finansallarının çalışması. Sunuş teknikleri çalışması
9
Üst yönetime sunuş
Çalışmalarımızdan örnekler:
Ekibimizin bu alandaki tecrübesi:
TÜSİAD ‘Bu Gençlikte İş Var’ Programı | Yıldız Teknik Üniversitesi Kuluçka Merkezi | TİM TEB Girişim Evi | Denizbank Akvaryum | Teknopark İstanbul Küp Kuluçka | Ford Otosan | Otokoç | Opet Fuchs | Tat Gıda
Dual Use (Çifte Kullanım) Projesi
Kurumsal şirketlerde verilen mentorluk hizmetini, diğer mentorluk hizmetlerinden ayıran en önemli unsur proje sonuçlarının ilgili şirketin inovasyon stratejileri ile uyumlu olması yönündeki beklentidir. Bu özel durumda mentorun hem proje ekibine karşı hem de inovasyon programını yürüten şirketin üst yönetimine karşı ikili bir sorumluluğu söz konusudur. Mentor tarafından farklı beklentilerin kurum içi girişimcilerin motivasyonunu ortadan kaldırmayacak şekilde yönetilebilmesi önem taşımaktadır.