Binovative'de özel rakamlar:
14
Fortune 100’e giren müşteri sayımız
35
İmza attığımız yeni ürün ve hizmet
410
Milyon TL’lik inovasyona dayalı ciro
Son makalelerimizi okuyun:
Binovative olarak 20 yılı aşan tecrübemiz ile farklı sektörlerde inovasyon alanında çok sayıda çalışmaya imza attık. Tecrübemiz sadece teoriden değil aynı zamanda uygulamadan geliyor.
Türkiye’de faaliyet gösteren yabancı ortaklı bir bankanın girişimcilik merkezine destek projesi. Merkezde kuluçkaya alınan ve ağırlıklı olarak finansal teknolojiler alanında faaliyet gösteren Startuplara mentorluk desteği verilmesi. Program sonrası oluşturulan yerel ve ulusal jüriye katılım sağlanması.
Genellikle yıllık olarak düzenlenen sektörel hızlandırma programları çerçevesinde seçim kriterlerine uyan startuplar bir dönem boyunca uzman mentorlar tarafından desteklenmekte, merkezin kendilerine sunduğu networking imkanlarından yararlanmaktadırlar. Hızlandırma programlarına kabul ve mezuniyet süreçleri genellikle şirket yöneticileri ve ekosistemde çalışan uzmanların katıldığı jüriler tarafından yürütülmektedir. Startuplar için en büyük getiri, söz konusu hızlandırma programları esnasında veya sonrasında yatırım almayı başarmak şeklinde olmaktadır. Söz konusu hızlandırma programlarının düzenleyen şirketler açısından önemli bir getiri ise uzmanlarının yeni ürün ve hizmetler geliştirmek konusunda startup ekosistemi ile işbirliği yapmayı öğrenmesi olmaktadır.
TASARLADIĞIMIZ ÇÖZÜMLER
1
Yıllık bazda merkezlere seçilen startuplar ile tanışma toplantısı yapılması
2
Startupın ihtiyaçları doğrultusunda mentorluk seansları tasarlanması
3
Eğitim ihtiyacı olan startuplara çevrimiçi ortamda eğitim verilmesi
5
Yerel jürilere destek verilmesi
4
Startuplara mentorluk verilerek yatırımcı karşısına çıkabilecek seviyeye getirilmesi
6
Program sonunda Banka yönetiminin katılımı ile toplanan ulusal jüriye katılım sağlanması
Çalışmalarımızdan örnekler:
Ekibimizin bu alandaki tecrübesi:
Koçfinans | Denizbank Akvaryum | TİM-TEB Girişim Evi
Finansal Teknolojiler Girişimcilik Programı
Belirli bir sektörde faaliyet gösteren startupları bir araya getiren hızlandırma programları, hem programı organize eden şirketin kendi sektöründeki inovasyonlara daha süratli bir şekilde uyum sağlamasını hem de kendisine yeni teknoloji tedarikçileri bulması açısından önem taşımaktadır. Ülkemizde bankacılık sektöründe yaygın olan bu açık inovasyon uygulaması çerçevesinde startuplara yönelik olarak kurulmuş çok sayıda kuluçka ve hızlandırma merkezi bulunmaktadır.
